Paris – Bordeaux: Explorer turen 2021 er nu åben for tilmeldinger.

Explorer konceptet har eksisteret i 4 år. Ideen var at skabe en tur med mulighed for at kunne opleve landskaberne og kulturen i forskellige europæiske lande. Ruterne planlægges så der er lidt tid til at udforske de byer vi overnatter i. Denne tur lever rigtigt godt op til dette. Den har en rigtig god kombination af cykeletaper som ikke er for lange og opslidende, men dog stadig en udfordring for de fleste. 

Der er i denne del af Frankrig ingen bjerge, kun bakker, men der kan til gengæld forventes en del vind fra Atlanterhavet. Etaperne bliver ca. 100 til 125 km lange. Touren bliver i alt ca. 1.000 km med ca. 5.100 stigningsmeter.

Deltagere og tilmelding
Touren var oprindeligt planlagt til 2020 med blev udskudt til 2021. Derfor er der allerede mange tilmeldte på holdet, som er ryttere som har overført deres tilmelding fra 2020 til 2021, men ca. 1/3 af pladserne er blevet ledige og de tilbydes nu til Tour de Taxa ryttere som tidligere har cyklet til Paris.

Send venligst tilmelding til: dan@tourdetaxa.com. Når din tilmelding er modtaget og du er blevet optaget får du besked.

Endelig bindende tilmelding og betaling af depositum foretages senest d. 15.09.2021 i Ørslev rejsers webshop

Prisen bliver 10.500 plus kr. 300 i kontingent til foreningen.

Touren (Med forbehold for ændringer)
Efter 1. etape fra lidt syd for Paris til l Meung-sur-Loire lidt syd for Orleans bliver der 4 etaper i Loiredalen med de mange slotte, vindistrikterne og de historiske byer: Tours og Angers som ud over storbyen Nantes bliver overnatningsbyer.

Med 3 etaper langs Atlanten i Biscayabugten med de brede strande bliver overnatningsbyerne badebyerne Saint-Brevin og Les Sables d’Orlonnes, samt de hyggelige havnebyer, La Rochelle og Royan.

Sidste etape starter med en færgetur over Garonne floden tæt på udmundingen (ca. 20 min.) Derfra ned igennem mange af de berømte vindistrikter bla.  Medoc og Margaux til Bordeaux, som ligger længere oppe at floden. 

Se også: Paris - Bordeaux 2021. Detaljer om turen