4. etape Danmark rundt

4. etape af Danmark rundt er nu forbi.

Halvdelen af vores tur rundt i fædrelandet er tilendebragt. Dagens etape SKULLE være på 203 km, den var officielt vores kongeetape og derfor fik den da lige 20 km mere på, det var dog et uheld. Men 223 km blev scoret til cv'et, det er der nogen der glæder sig over, men andre der græder en lille tåre, men vi skal jo igennem det sure med det søde. Årsagen var simpel, misforståelser og svigt i kommunikations leddet, men alle er fortsat glade og ingen sure miner. Mere om det senere i referat.

Efter en god nat på Løgstør Parkhotel, var der afgang imod første pause, en pause med besøg af Torbens hustru og deres børnebørn. Det er skønt med de impulsive familietræf, det er glædeligt med noget positiv energi. Efter denne pause var vores næste forhindring en færge, deadlines for afgange er nødvendigt onde. Agger-Thyborøn sejler officielt 1 gang i timen, men kan bestilles ved travlhed. Vi satsede på kl.12:20 og da undertegnede var i forreste led, kunne vi satse på den tidligere pga vi ville dække bord på den anden side. Køen var lang og vi kom over. Men vi skulle nu finde et egnet sted 15-20 km sydligere til dagens frokost. Da vi jo er på sightseeing i Jylland, kan vi ikke være ved Vesterhavet uden, at se det. Så vi udpegede Ferring, en lille by med udsigt direkte til havet. Lå parallelt med ruten, så det betød intet for ryttere at slå et højre sving 6 km før det rigtige. Men sms og tlf. opkald til dem gik ikke rigtigt, så resultatet blev næste by, Fjaltring og trætte folk, som i kor siger: "Hvor er i?" Vi er her og har som billedet viser en lækker frokost klar til jer. Igen fed service fra hotellet, vi havde endda ovenikøbet varmet 60 frikadeller til supplement, lavede med kærlig hånd af Carsten.

Så 6 km forbi os og 6 km tilbage til os, men sultne var de, men alligevel brødfødet vi 3 håndværkere, fra et nærliggende byggeri med resterne fra de riges bord. Det er simpelthen for vildt med den madpakke vi hver dag får fra hotellet. Budget: 50 kr pr.dag pr. mand. Men alligevel er det som om den er 100 kr. værd.

Drengene og fænomenale Dorte havde iøvrigt, fået frit spil før færgen, de kunne jo ligesom ikke komme længere, så de gav den alt hvad de kunne og med medvind og gode ben, var snittet på 56 km/t. De er sku skøre .

Men okay, alle fik mad og næste stop skulle være et sted imellem Ringkøbing og Ferring, dette stykke Danmark er flot, imponerende natur og råt. Frygter virkeligt at være i en bil i Januar, på reservetank og en stiv kuling fra Vest, brrrrr. Den strækning er på 27 km og INGEN BUTIKKER, INGEN TANKSTATIONER, INGENTING udover natur. Hvor skal man holde pause med kvinder i feltet og deres naturlig trængende behov for en "tissetår" ? Hugorme elsker jo området og vinden blæser det til et problem. Man siger til følgevognen: "Vi holder ved første købmand på højre hånd" Vi gør klar og alting, men hva fanden sker der, de kører gu hjælpe mig  forbi området eneste civilisation. Fastfood står der ovenikøbet på skiltet. Men okay, de vendte da om og endelig kunne vi søge mod rejsens endelige mål. Hotel Vestjyden i Skjern. De glædede sig til at vi kom, men mindre til at vi havde rykket middagen fra kl.18.30 til kl.20.00 , men med 10 timer og 13 minutters kørsel, kunne et langt bad hjælpe. Men vi fik en 2 retters middag og alle havde igen glemt de 223 km.

Imorgen krydser vi grænsen ved Tønder, cykler langs grænsen i det gamle Danmark og ender på Hotel Norden am see i Flensborg.

Men inden da, vil vores ENESTE Jyske deltager, blive interviewet LIVE kl.15.45 til P4 Midtvest, nemlig Dorte Larsen.

Michael Tang Pedersens billede.
Michael Tang Pedersens billede.