Stubbekøbing-Bogø færgen
Stubbekøbing-Bogø færgen

7. etape Danmark rundt

Kære læsere.

Undskyld ventetiden, men blev lidt "træt" igår aftes ved 7'ende etapes afslutning, så referatet er lettere forsinket :-).

Fredag blev en lang dag, vi havde aftalt at starten skulle rykkes frem til kl.7:30 pga. vi ønskede en sikkerhedsmargen på 30 minutter imellem Odense og Spodsbjerg. Der var 72 km imellem de 2 byer og færgen til Tårs var kl.11:15, så vi ønskede hellere en pause ved færgen end se agterstavnen :-) .

Vi fik ikke synderlig brug for de 30 minutter, så undertegnede og Carsten, forberedte frokosten inden færgens ankomst ved færgelejet, så havde vi spist inden de kørte ombord, kaffen og kagen kunne vi tage på færgen.

I Tårs var der pårørende med slik og kram til deres kære, vi andre måtte godt deltage i slikket :-). Derefter var næste aftalte stop hos Marianne Pless, på Sukkertoppen i Sakskøbing. Marianne har en restaurant med selskabslokaler, hvis man skulle have lyst til en fest. Men Marianne har deltaget i 2012, så derfor denne gestus med kaffe og hjemmelavet kage. Her ventede både Folketidende og mange pårørende til de flade øboere, ment i dobbelt forstand pga det var en hård dag med modvind fra øst og vores hold er 2/3 Lollikker og Falstringer.

Næste stop skulle være færgen imellem Stubbekøbing og Bogø, tiderne hed kl.16:30 og 17:30, så det enten fuld speed eller risikoen for lang pause. Det endte med lang pause og en endelig sen ankomst på hotellet kl.18:40 , så de 192 km var nærmest en forårsdag i helvede på tid og vind.

Men de er jo seje de ryttere, så smilene var tilstede og undertegnede og Carsten, havde som sædvanlig kolde bajere i køleskabet og vinen trukket op, sodavand hører til de små pauser :-).

Sen middag på Hotel Præstekilde, kl.20:30 og det var en 3 retters menu. Lakseanretning, Lårtunge og Is dessert med en chokoladekage. Der er ikke noget kedeligt ved, at køre med Tour de Taxa Danmark rundt.

Efter middagen, blev denne sidste aften lidt mere festligholdt ved en hyggelig indrettet kælder på hotellet. Der er der køleskab med øl og vand, en liste med afkrydsning og selvdisciplin for bruger. Hotellet lukkes ned, rytterne kan derefter selv styre deres sengetid. Der var keglebillard, bordtennis, bordfodbold og sofaer. Det endte i nogle skomager partier og for undertegnedes vedkommende en seng kl.1:00, men jeg lukkede ikke hyggen :-).

Men man vidste at der var afgang på sidste etape kl.9:00 lørdag morgen. Der var mere end 25 streger hertil morgen og kun 5 navne :-).