Holdet
Holdet

Sidste etape Danmark rundt

Kære læsere.

Vores sidste etape i Danmark rundt er kommet i mål.

"At rejse er at leve" sagde vores sagnomspundne store forfatter H.C. Andersen,  det er hvad vi har fået 24 cykelryttere til at gennemleve.

Vi har været igennem H.C. Andersens fædreland far Øst til Vest og Nord til Syd, 1531 km har vi slidt vores apostelenes heste med, regn, sol, vind er spændende. Men vilje har bragt os rundt, det er ikke bare et smukt land vi lever vores dagligdag i, det er udfordrende med et land som i sin liden størrelse, at man kan komme rundt på bare 9 dage.

Først indtager vi den østligste del i Maj, cykler godt nok rundt i 2 dage på Bornholm og besøger hver en afkrog, men de 109 km øen er rund og vi derefter i Juli indleder den store opgave, de 1422 km rundt langs de Danske kyster, så er det en præstation, som kunne lykkedes på yderlige 8 dage. Vores flade land er slet ikke så fladt som vi tror, alle ryttere har kørt et samlet antal højdemeter, som ville svare til at køre fra havoverfladen til toppen af Kilimanjaro, alt fra højsletten på Lolland til Skamlingsbanken ved Christiansfeld.

Vores sidste aften på Hotel Præstekilde var en hyggelig aften, så dagen mod København på 130 km, skulle være parade for os alle. Vi fik hjemmelavede sandwich med til frokosten, kreeret af Thony's hustru og hjemmelavet kage fra Johnny Olsen's familie, så kunne det kun blive godt. Vi holdt vores pause ved kirken i Karise, her mødte et par garvede TDT ryttere op og spiste med. Det var Mai og Peter fra henholdsvis årgang 2011, og 2013 plus, at de begge tager afsted igen til Paris på fredag. Efter denne ene pause var der kun en vej, mod Høje Gladsaxe og de ventende familier.

Men desværre var der 2 ryttere der ikke kunne afslutte, den ene havde fået en forstuvning på hånden i.forb.m et styrt igår og den anden var træt på de mange dage. Men det mest ærgerligste skete i Ishøj, vores gode stifinder, vores vigtigste frontspids, nemlig Leif på Race Marshall motorcyklen, den flotte røde Falck motorcykel var punkteret på baghjulet i Ishøj, sølle 19 km fra mål. Han ville vente på sine kollegaer med hjælpen, vi måtte derfor sige farvel på en p-plads og takke for hans uundværlighed. Vi havde aftenen før samlet ind til en gave, den blev overbragt og måske sidder han nu og nyder den med sin savnede familie.

Efter denne afsked, var vi nu samlet i kørsel til Høje Gladsaxe, her var der champagne, kage igen og en masse glade familie medlemmer til deres kære. Gruppebilledet blev taget og efter denne rundtur, vil vi nu først mødes igen om en stykke tid, til en fest med pårørende og udveksling af minder for denne begivenhedsrige, tur rundt i vores gamle fædreland DANMARK.

Jeg takker for denne oplevelse med jer, det har været dejligt at se jeres positivitet trods de lange etaper. Det har været en oplevelse, at se familier hist og pist møde op for at få et kram. Det har været min hensigt, at holdet var sammensat af ryttere fra alle dele af vores land, men denne gang var der kun 1 jyde, men næste gang har vi måske fra alle øer og dele af Jylland.

Med kærlig hilsen fra Michael Tang Pedersen.