Rejsegarantifonden - Pakkerejser

Vi har modtaget henvendelser fra Rejsegarantifonden. De er blevet opmærksomme på at TOUR de TAXA hidtil har udbudt pakkerejser. De vurderer, efter en del korrespondance mellem fonden og TOUR de TAXA’s bestyrelse, at vi er forpligtet til at lade os registrere os hos dem (det er lovpligtigt).

Definitionen på en pakkerejse er at, hvis bare to af flg. elementer indgår, er der tale om en pakkerejse:

  1. Indkvartering
  2. Transport
  3. Anden væsentlig turistmæssig ydelse.

De henviser til vores servicebiler og planlægning/guidning som en anden væsentlig turistmæssig ydelse. Dette gælder alle vores hold.

Registrering vil indbefatte en større mængde administrativt arbejde, revisionspligt og et årligt administrationsgebyr, desuden at TOUR de TAXA skal stille sikkerhed for min. kr. 300.000.

Fonden foreslår at, hvis vi vil undgå registrering, kan vi lade en tredje part (f.eks. et rejsebureau) stå for indkvarteringsdelen. Hvis man kun udbyder en af de tre dele, er det ikke en pakkerejse!

Dette er løsningen som bestyrelsen har valgt, med opbakning fra styregrupperne.

Det er baggrunden for at vi i er nødt til at skille ”tourpakken” i flere dele: Indkvartering, evt. bus, serviceteams, tøjpakken og kontingent.

Indkvarteringsdelen bliver skilt fra TAXA de TAXA’s ansvarsområde økonomisk og overladt til en tredjepart. Denne tredjepart står således for al indkvartering for det pågældende hold, hvilke betyder at deltagerne skal indbetale prisen for denne del direkte til den pågældende, som således også står for at afregne betalingen direkte med det enkelte overnatningssted. 

Der er i 2015 tale om forskelige som påtager sig indkvarteringsdelen. Skørringe turistbusser står for Tour holdene fra Sydsjælland/ørene og fra København. Nilles busrejser står for holdet fra Himmerland. Holdet fra Aarhus er i gang med at finde en løsning sammen med Brædstrup Turistfart (Alt er dog planlagt, det er 6. gang at der skal et hold fra Aarhus til Paris og overnatningerne er næsten pr. automatik booket for det følgende år). Spies Rejser står for Bikecamp Mallorca. Provence og Milano-Rom er lukkede/private hold, hvor deltagerne selv står for betaling af indkvartering og booking af flybilletter eller anden transport. For de jyske hold vil deltagerne og eventuelle ledsagere til weekenden i Paris, blive tilbudt at bestille bustransport. Dette bliver dog også uden for TOUR de TAXA’s regi.

De øvrige dele af ”tourpakken” står TOUR de TAXA for og betaling herfor skal foretages til det pågældende holds konto hos Skjern Bank. Dette gælder ”Serviceteams”, Kontingent og Cykeltøjspakken.

Priserne for de enkelte dele og hvem/konto nr. der skal betales til meddeles pr. mail til hver enkelt deltager og vil blive slået op på hvert holds underside.