Rute: Torquay - Inverness

1. etape: Torquay - Bristol 173 km. 1483 stigningsmeter

Se kort

Fra Torquay følger ruten kysten af den Engelske Kanal de første 20-25 km.
Derfra fører ruten mod Bristol over Blackdown Hills som er et 25-30 km. bredt plateau der ligger ca. 250 - 300 moh. der er en god stigning derop med stigninger på op til 12-14% og derefter går ruten til badebyen Westeren Super Mare med sin Grand Pier og de brede sandstrande på kysten til Bristol Canal, som floderne Serven og Avon udløber i, og derfra videre til Bristol.
Ruten for denne etape er ikke med på ”Ride Across Britan” turen.

2. etape: Bristol - Shrewsbury 177 km. 1787 stigningsmeter

Se kort

Fra Bristol venter der kort efter start en spektakulær oplevelse, idet at broen Servern Bridge skal passeres på cykelstien, som løber ved siden af motorvejen.
På den anden side går det efter Chepstow opad med nogle stejle momenter til Forest of Dean og det meget smukke Wye Valley.
Inden målet i Shrewsbury skal der igen passeres nogle gode bakker i de flotte Schropshire Hills.

3. etape: Shrewsbury - Wigan 145 km. 687 stigningsmeter

Se kort

Er den korteste og er ret flad. Fra Shrewsbury passeres Shrewsbury og Cheshire plains og på den sidste del af etapen bliver der tættere mellem byerne op igennem området imellem Liverpool og Manchester. The Manchester ship canal krydses via en betalingsbro.
Inden målet nord for Wigan er der en bakke på 117 moh.

4. etape: Wigan - Cockermouth (Lake District) 164 km. 1532 stigningsmeter

Se kort

Efter en ”rolig” start passeres Leyland, kendt for sine lastbilsfabrikker o.a. hvorefter der bliver noget bykørsel gennem Preston.
Nord for Preston bliver landskabet mere interessant med udsigt til kysten mod vest med Blackpool Tower og mod øst kanten af the Pennies.
Nord for Lancaster går ruten mod nordøst og fører igennem den verdensberømte; Lake District National Park. Her er der nogle gode bakker med fantastisk udsigt til søerne.
Denne del er ikke med på ”Ride Across Britan”, deres rute passerer øst om. Målet Cockermouth ligger lige uden for national parken på den nordvestlige side.

5. etape: Cockermouth - Hamilton 179 km. 1365 stigningsmeter

Se kort

Kort efter starten fra Cockermouth går ruten kortvarigt igennem den nordlige del af Lake District og efter 6 km er der en opvarmningsbakke, fra 50 til ca. 200 moh. over 5 km.
Derefter går det mest nedad mod Charlisle og derfra gennem det flade marsklandskab omkring floden Eden.
Grænsen til Skotland passeres ved Gretna. De første 50 km. af ruten i Skotland er ret fredelige, men dog med nogle mindre bakker på mellem 80 og 120 m. Den går gennem Lockerbie og Annan Dale, hvorfra der er en fantastisk udsigt til The Lowther Hills.
Fra 107 km går det op i et område som ligger i ca. 300 meters højde, som skal passeres på vejen til Clyde Valley og målet Hamilton som ligger sydøst for Glasgow.
Ruten følger ”Ride Across Britan” ruten fra Carlisle og resten af vejen til Inverness.

6. etape: Hamilton - Clencoe 179 km. 1952 stigningsmeter

Se kort

Dette er Kongeetapen som fører op i The Highlands. Starten af etapen går dog gennem de østlige forstæder til Glasgow.
Første udfordring er efter 30 km. hvorefter Campsie Fells skal passeres, ca. 334 moh. Der er en stigningsprocent på 10 på det stejleste stykke.
Herefter går ruten videre op i The Higlands, med sit utroligt flotte bjerglandskab, gennem Glen Ogle, Rannoch Moor og det berømte Glen Coe Pass, ca.350 moh. På sydsiden af Glen Coe Mountain er der et skisportsområde.
Herefter går det ned mod byen Glen Coe som er målet. Den ligger ved Loch Leven. Den en fjord og dermed i samme højde som havet.

7. etape: Glencoe - Inverness 127 km. 1250 stigningsmeter

Se kort

Fra Glen Coe følger ruten de mange lochs som ligger i række efter hinanden og gennemskærer landet fra kyst til kyst. Nogle af dem på den vestlige side er egentligt fjorde og dem inde i landet er søer med ferskvand. De er forbundet med hinanden med floder og kanaler.
Ruten går gennem Fort William og Fort Augustus, som ligger i den sydlige ende af Loch Ness.
Derfra fører ruten op i bjergene på langs af sydøst siden af Loch Ness med god udsigt. Det højste punkt er ca. 390 moh, og der er stigninger på 10-12 % derop.
Fra ca. halvvejs på ruten langs Loch Ness (som er ca. 37 km. lang) kommer ruten ned og følger søbredden mod Inverness, som er det endelige mål for touren.