Cykeltur til Paris blev et helbreds- og karrieremæssigt vendepunkt for Pia

Hvad gør man, når man gerne vil stille sig selv en udfordring udover det sædvanlige? For socialrådgiver Pia Kristensen (49) blev svaret at cykle til Paris sammen med resten af feltet i Tour de Taxa – og ved samme lejlighed at samle penge ind til Julemærkefonden. Det skulle på flere måder vise sig at blive en livsforandrende oplevelse. Nu vil hun afsted igen.

Tønder november 2019: ”For et år siden havde jeg aldrig siddet på en racercykel. Nu har jeg cyklet flere tusinde kilometer på en og endda cyklet til Paris. Jeg har flyttet en kæmpe grænse for, hvad jeg troede, jeg ikke kunne – og så alligevel godt kunne lykkes med. Det har været et vendepunkt i mit liv,” siger Pia Kristensen.

 Sammen med 37 andre ryttere cyklede hun i sommers ind på Champs-Élysées. Forud var gået måneders træning og flere tusinde kilometer på de danske landeveje. Men at det skulle lykkes for Pia Kristensen, havde hun kun få forhåbninger om i 2016, da hun første gang hørte om Tour de Taxa cykelturene. På det tidspunkt følte hun sig nemlig kropsligt stresset. Det viste sig, at hun havde livmoderhalskræft og hun blev derfor opereret i august 2017. I sommeren 2018 havde hun behov for at lægge hele den episode bag sig og genfinde troen på sin egen krop. Så da hun i august 2018 deltog i et informationsmøde om Tour de Taxa-muligheden, meldte hun sig derfor som den første.

 ”Seks måneder senere begyndte træningen en kold og våd dag i februar. Det var mega hårdt og jeg var i de efterfølgende uger og måneder ved at give op flere gange. Men trods sliddet havde jeg det simpelthen så sjovt, når vi trænede og jeg glædede mig hver gang til at komme afsted. Et vendepunkt var, da en af mine holdkammerater som jeg ikke havde talt med tidligere, tilbød at tage min cykel hjem, smøre den og sætte nye og tyndere dæk på. Den hjælpsomhed og venlighed har været gennemgående for hele holdet,” siger Pia Kristensen.

Fornyet selvtillid og nyt job

Tour de Taxa har hold over hele landet og et hold består af både ryttere, mekanikere, massører og madmødre, der gøre deres bedste for at sikre, at alle kommer til Paris. Alle hold fra hele landet mødes et stykke uden for Paris og kører i samlet flok ind på brede parisiske boulevarder, hvor familie og venter.

 Udover at gøre en forskel for børnene på Julemærkehjemmene – samtlige cykelhold indsamlede i 2019 888.547 kr. til fonden – så har Tour de Taxa også haft stor betydning for Pia Kristensen. Efter 11,5 år i samme job, har hun netop skiftet job og hun tilskriver det sine oplevelser fra cyklingen.

 ”Tour de Taxa har givet mig et langt større fysisk overskud og tro på mig selv. Det er al den opbakning og det, at der virkelig er nogen, der tror på en, der har gjort en kæmpe forskel for mig. Og det gav mig modet til at skifte job efter så mange år. Jeg har også fået troen tilbage på min egen krop og har allerede meldt mig til turen igen i 2020,” siger Pia Kristensen, der også har oplevet at turen har givet hende mange nye venskaber.

 Pia Kristensen har i øvrigt netop købt ny bil og det vigtigste her var anhængertrækket, for det skal hun bruge, når hun til februar igen skal køre til træning med alle de andre fra Tour de Taxa.