Checken overdrages til direktør Søren Ravn Jensen fra Julemærkefonden.
Checken overdrages til direktør Søren Ravn Jensen fra Julemærkefonden.

Årets donation overrakt til Julemærkefonden

Tirsdag den 1. oktober blev årets Tour de Taxa donation på 410.344 kr. overdraget til Julemærkefonden.

Seks cykelhold fordelt på 180 amatørcykelryttere fra hele Danmark cyklede i sommers enten til Paris, Jylland Rundt eller deltog i Klassikeren. Det blev i alt til omkring 230.000 kilometers pedaltramp. Kilometermæssigt svarende til seks gange jorden rundt.

Overrækkelse af donation
Overdragelsen af donationen foregik på Julemærkehjemmet Hobro, hvor forstander Lise Claesson startede med at byde velkommen. Derefter sang børnekoret under ledelse af medarbejder og rytter Knud Erik Høgh nogle flotte og rørende sange om livet og kærligheden.

Efterfølgende fik Flemming Faaborg fra Tour de Taxa Vest ordret og lavede en status over året. Derefter blev checken på kr. 410.344 overdraget til en meget glad direktør Søren Ravn Jensen fra Julemærkefonden. Søren Ravn Jensen oplyste, at de fire Julemærkehjem rundt i Danmark årligt har 750 børn gennem et 10-ugers forløb, men stadig har de 500 børn på venteliste.

Mange mødte frem
Tilstede var også formand for Tour de Taxa Vest Dan Volmar, formand for Tour de Taxa Øst Michael Tang Pedersen samt adskillige TdT ryttere, holdkaptajner og servicemedhjælperne fra hele landet. Repræsentanter fra Dansk Taxaråd var ligeledes til stede samt selvfølgelig og ikke mindst medarbejdere og børnene fra Julemærkehjemmet Hobro.

Sidste års donation til Julemærkefonden fra Tour de Taxa var på kr. 322.425.
Formand Dan Volmar oplyste da også, at så længe beløbet er stigende, er vi meget tilfredse. Beløbet er indkommet i form af sponsorater samt overskud fra rytternes egen indbetaling.

Cyklede for fjerde gang
Det var fjerde gang, Tour de Taxa sendte cykelhold af sted for at samle penge ind til børnene på de fire julemærkehjem. De foregående år er turen gået til Paris, men i år var der debut på ruten Jylland Rundt og seks af de sejeste ryttere snuppede bidder af de professionelles klassiske løb.

- Vi er stolte af, at så mange støtter op om vores ture og af, at vi kan gøre en forskel for børn som har det svært, siger formanden for Tour de Taxa, Dan Volmar.

Ambitionen er da også, at næste års Tour de Taxa skal få endnu flere til at cykle med på turene og dermed give endnu større overskud til Julemærkefonden.

- Deltagerne får en oplevelse for livet og gør ikke bare en forskel for sig selv, men mange er samtidig levende eksempler på, hvor stor en forskel motion kan gøre. Det kan da ikke være meget bedre, siger Dan Volmar.