Danmark Rundt med Tour de Taxa

Tour de Taxa kommer til at udforske det skønne danske sommerland næste år i uge 29. Tre regionale hold cykler på hver sin måde Danmark Rundt og besøger hjørner af landet, hvor den daglige cykelvej ikke lige falder forbi. 

 Vi skal opleve Danmark på 8 udvalgte dagsetaper.

Billede af Danmark Rundt ruten for Hovedstadsområdet og Nordsjælland

Ruten, start- og slutpunkt er forskellig for alle holdene. 12-1300 km bliver det til. Nogle hold vil krydse og hilse på hinanden på landevejen undervejs.

Danmark er et vandland. Det bliver der rig lejlighed for rytterne Danmark Rundt til at opleve. Store færger, små færger, store broer og små broer forbinder det danske land, og det er en del af oplevelsen.

Billede fra færge Bøjden-Fynshav

Der er gode bakker i Danmark, nogle hold har valgt at prøve benkræfterne i Mols Bjerge og Tour de France bakkerne på den anden side i Odsherred, et andet hold gør det på Danmarks stejleste skrænter ved Vejle. Tilsvarende bakkerne op, er der nedture, hvor der kommer skøn vind i håret og cyklen får frit løb.

Der er lange flade og seje vejstræk, som Holmsland Klit og det flade Lolland, hvor holdet kan håbe at vinden er i ryggen eller, at det er en vindstille dag - så ruller det bare derudad.

Der bliver tid til at nyde oplevelser undervejs. Måske en tur i bølgen blå med eller uden cykeltøj afhængig af blufærdigheden. Eller et velsmagende stjerneskud til frokost hos "Gutterne på kutterne" på Thorup Strand.

Billede fra Thorup Strand

En succesfuld tur Danmark Rundt bliver til i fællesskab. Forårets træning lærer os at have tillid til de andre på holdet og selvtillid til egne evner. Begge dele kan være nødvendige når solen brænder, vinden blæser eller regnen siler på landevejen. Vi vil nok møde lidt af hvert.

Flere af holdene starter på et af landets 5 Julemærkehjem og bliver flaget afsted af sted af børnene. Det er en festlig optakt til turen Danmark Rundt og giver godt humør fra starten.

Tour de Taxa deltagerne samler ind og støtter børns ophold på Julemærkehjemmene, så mange børn ligesom Tour de Taxa rytterne kan vinde selvtillid og få god motion i fællesskab og med tillid til andre.

Billede af start fra Julemærkehjemmet Liljeborg i Roskilde