Tour de Taxa Explore 2024

Tour de Taxa Explore i 2024 bliver en Tour fra Paris (Fontainebleau) til Nice.

Dette giver mulighed for at overvære den sidste etape af Tour de France som bliver en enkeltstart i Nice 21.7.2024. Afslutningen af Tour de France afholdes i Nice i stedet for Paris som ellers er traditionen, fordi der afholdes OL her på samme tidspunkt.

Det bliver ca. 1.000 km fordelt på 8 etaper. Ruten går gennem Loiredalen, bl.a. igennem ”Les gorges de la Loire”, Rhondalen og de tre sidste etaper bliver i Provence hvor der bliver mulighed for at cykle op til toppen af det mytiske bjerg Mont Ventoux (ca. 2.000 m.o.h.) kendt fra Tour de France som det Skaldede bjerg.

Denne del bliver valgfri, som det var tilfældet på Exploretourene med Sierra Nevada på Andalusien rundt og turen op til Massif central på Paris Marseille touren.

Der bliver ca. 7.800 højdemeter på de 8 etaper (Eksklusive Mont Ventoux + 1.500 hm) og dermed har denne tour ca. samme sværhedsgrad, som en tour fra Danmark til Paris over Ardennerne.

Touren bliver med check in  fredag d. 12. juli 2024 – 8 etaper fra lørdag til lørdag – afrejse søndag d. 21. juli.

Alle ryttere som tidligere har cyklet med Tour de Taxa til Paris eller Danmark rundt er velkomne til at deltage. Man kan træne med det lokale Tour de Taxa-hold i de første måneder af sæsonen og der bliver arrangeret to fælles træningsture/weekender i maj og juni 2024 for Exploreholdet.

Mere info følger

Tilmeld dig her