Alcázar de Segovia i solnedgang
Alcázar de Segovia i solnedgang

Tour de Taxa Explore 2025

Det bliver en helt unik tour med nogle spændende overnatningsbyer og dejlige hoteller 3* og 4* som f.eks. Hotel Avenida i San Sebastian hvor touren afsluttes med 2 overnatninger.

Det bliver som første Explore-tour i 2017en tour i Spanien. Denne gang fra Madrid til San Sebastian på nordkysten.

Det bliver uge 24 i juni med 7 etaper fra lørdag til fredag. Overnatninger fra fredag d. 6. juni til søndag d. 15. juni med en fridag lørdag i San Sebastian eller en mulighed en ekstra formiddagstur i bakkerne/bjergene uden for byen.

Der bliver lagt vægt på de oprindelige Explore dyder som; interessante overnatningsbyer og overkommelige etaper der giver mulighed for at se noget af de byer man overnatter i og/eller til at hoppe en tur i poolen. Etaperne bliver ca. 107 km. lange i gennemsnit.

Første Etape bliver fra Madrid til Segovia (med den berømte Auqaduct). Etapen er en genganger fra den første Explore tour fra Madrid til Porto i 2017. Ruten går over passet Navacerrada 1.880 moh. (Madrid ligger i ca. 600 moh.). Den var med på næstsidste etape af Vuelta Espana i 2023.

Derfra fortsætter ruten af højsletten til Dourofloden som ruten følger de næste par etaper med overnatningsbyerne ved floden; Tordesillas og derefter Palencia. Derfra går ruten til Burgos som er en spændende middelalderby med en meget interessant historie.

Dernæst går ruten over et bjergområde med stigninger som er med på Vueltaen i 2024 plus en stigning på 16 km. (valgfrit) til skisportsstedet Valdezcarey i ca. 1600 moh. (Vueltaen i 2015). overnatningsbyen bliver Logroño som er hovedbyen i Rioja vindistriktet.

Næstsidste overnatning bliver i Pamplona. Ruten herfra går over et bjergbælte op mod nordkysten til San Sebastian.

Den kommer til at følge noget af ruten for det berømte World cup løb Clásica San Sebastian (endagsløb i august). Der bliver mulighed for en ekstra valgfri sløjfe tæt på San Sebastian med en kat. 1 og en kat. 2 stigning.

Ruten bliver anslået på ca. 750 km. med 7.700 hm. Plus ca. 75 km. valgfrie med ca. 1600 højdemeter ekstra.

Ruten uden tilvalg bliver ca. samme sværhedsgrad som en Paristur, men med meget kortere etaper.

Der bliver arrangeret cykeltransport fra Danmark til Spanien t/r.