Årets Tour de Taxa ture

Tour de Taxa plejer at betyde at cykle fra Danmark til Paris.

I 2024 bliver Tour de Taxa-turene anderledes fordi OL afholdes i Paris og Tour de France-afslutningen bliver flyttet fra Paris til Nice.

Danmark rundt:
To hold cykler Danmark rundt: Syd/Sønderjylland & Fyn og Vest & Sydsjællands ture bliver Danmark Rundt over 8 etaper og de skal dermed endnu engang at udforske det skønne danske sommerland (som alle holdene gjorde i 2021).

Holdene starter og slutter på "Deres lokale Julemærkehjem" i Kollund og Skælskør.

Paris - Nice:
Tre hold kommer til at cykle Explore-turen Paris – Nice. Det sædvanlige Explore hold Team Classique, Team Cöte Nord (Nord Sjælland) og Team Capitale (Hovedstaden)

Det bliver med mulighed for at overvære den sidste etape af Tour de France som bliver en enkeltstart fra Monte Carlo til Nice søndag 21.7.2024.

Ca. 1.000 km fordelt på 8 etaper. Ruten går gennem Loiredalen, bl.a. igennem "Les gorges de la Loire", Rhondalen og de tre sidste etaper bliver i Provence hvor der bliver mulighed for at cykle op til toppen af det mytiske bjerg Mont Ventoux (ca. 2.000 m.o.h.) kendt fra Tour de France som det Skaldede bjerg.

Hold Himmerland har ikke en længere tour på programmet i år, men holdet træner sammen ugentligt og arrangere forskellige weekend og dags-toure i løbet af sæsonen og er i gang med forberedelserne til næste års tour.

Man kan følge alle holdenes Toure på deres respektive åbne Facebooksider.

Se også:  Rytternes egne indsamlinger